Magazine Van Manen levert flink bedrag op

Ruim 14 mille voor Ons Bedrijf

Het magazine Zicht op de gemeente Barneveld van Wouter van Manen heeft ruim 14.000 euro opgebracht. De cheque werd maandag tijdens een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis De Essenburcht in Kootwijkerbroek overhandigd aan Ons Bedrijf.
 
Burgemeester Jos Houben was van de partij om de aanwezigen een hart onder de riem te steken. Hij prees van Manen om zijn inzet. ,,Het is belangrijk dat we een stapje extra blijven zetten voor deze doelgroep,’’ zei Houben. ,,Van Manen is iemand die graag zo’n extra stapje zet. Geweldig hoeveel tijd en energie er in dit project is gestoken. Geweldig dat hier zoveel mensen bij gebaat zijn.’’
 
Verrassing
Ons Bedrijf is een Barneveldse organisatie voor begeleid werken. Directeur Adriaan Klok noemde het een ‘geweldige verrassing’  dat Ons Bedrijf hiervoor in aanmerking was gekomen dit jaar. ,,Ik geloof nooit zo in wonderen, maar als er iemand opbelt die zich wil inspannen om zo’n groot bedrag voor je organisatie in te zamelen, dan vind ik dat toch echt wel een wonder.’’
Zicht op de gemeente Barneveld is een magazine dat elk jaar verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren. Lokale en regionale ondernemers presenteren hun bedrijf in deze uitgave en daarnaast is er een flink aantal pagina’s ingeruimd voor prijspuzzels. Daarmee is het in de loop van jaren een zeer populair magazine geworden dat bij de inwoners van de gemeente Barneveld de hele zomer in de krantenbak ligt.
 
Magazine
Van Manen geeft ook dit jaar weer een magazine uit, zo gaf hij te kennen tijdens de sponsoravond. ,,We gaan hiermee door. Dit is een mooie manier om goede doelen te ondersteunen,’’ aldus Van Manen. ,,Daar blijf ik graag tijd en energie in steken.’’ Via de website www.zichtopbarneveld.nl kunnen ondernemers zich aanmelden voor het sponsorschap. Dat kan middels een kleine of grotere  advertentie, maar ook door redactionele ruimte in het magazine te kopen. 
De opbrengst voor de uitgave van 2011 komt ten goede aan zorgboerderij ’t Paradijs. IJsbrand Snoei was namens deze organisatie aanwezig om de aanwezige ondernemers alvast warm te maken voor dit doel. In ’t Paradijs vind dagopvang plaats voor kinderen met autisme en voor ouderen met dementie. Het voormalig melkveebedrijf heeft een tuinderij waar groenen en aardbeien geteeld worden. Daarnaast worden er kippen gehouden. Kinderen en ouderen kunnen zich bezighouden met activiteiten die bij hen passen. ,,Een prachtige plek waar deze mensen rust en ruimte vinden in de structuur van een mooi boerenbedrijf,’’ aldus Snoei.
www.zichtopbarneveld.nl