‘Zicht op Barneveld 2009' levert levert € 13.125 op

Editie 2009 van ‘Zicht op Barneveld’ heeft 13.125 euro opgebracht voor De Kandelaar, het logeerhuis voor gehandicapten in Voorthuizen.
 
Tijdens een druk bezochte en feestelijke avond in kasteel De Schaffelaar medio mei werd het geldbedrag bekend gemaakt en overhandigd aan vertegenwoordigers van De Kandelaar. Vele tientallen ondernemers die de uitgave ondersteunden met een advertentie of een redactioneel artikel waren deze avond aanwezig. Burgemeester Jos Houben was van de partij om het bedrag te overhandigen. Hij gaf Van Manen een ‘groot compliment’. ,,Je bent een echte ondernemer en ook in deze tijd dat het economisch wat minder gaat, heb je draagvlak weten te creëren voor dit magazine. Mensen herkennen zich hierin en zeker ook in het goede doel. Ik vind het knap dat er elke keer weer een goed doel bedacht wordt en dat er steeds weer zo’n groot aantal ondernemers bereid is om dit te ondersteunen.’’ Houben bedankte Wouter van Manen dat hij De Kandelaar uit de brand geholpen heeft.
 
50.000 exemplaren
Van Manen zelf was ook uitermate tevreden met het 162 pagina’s tellende magazine dat vorig jaar op de mat viel van 50.000 huishoudens in Barneveld, Lunteren, Scherpenzeel, Nijkerk en Putten. Daarnaast blikte hij vooruit op de uitgave van 2010. ,,Ook dit jaar geven we weer een magazine uit en het wordt weer zo dik als een telefoonboek. Bedrijven vinden het geweldig om zichzelf te presenteren aan een groot publiek met een mooi artikel in dit blad. De reacties zijn overweldigend. Ondernemers bellen me achteraf op om te vragen waarom ik ze niet gebeld heb voor een advertentie.’’
 
Ons Bedrijf
Na de overhandiging van het geldbedrag werd bekend gemaakt dat Ons Bedrijf volgend jaar een dikke cheque tegemoet kan zien. Ons Bedrijf houdt zich bezig met dagbesteding en arbeidstoeleiding voor mensen met een beperking en heeft onder meer vestigingen op de Harselaar, in De Glind en in Barneveld (de Gewoonste Zaak in de Langstraat). Deelnemers van Ons Bedrijf waren aanwezig en namen het goede nieuws dat zij zijn uitgekozen als goed doel van ‘Zicht op Barneveld’ met gejuich in ontvangst. 
 
De Stichting Ons Bedrijf denkt inmiddels na over de manier waarop de opbrengst van deze uitgave besteed kan worden. Interim-directeur Adriaan Klok: ,,Bovenaan ons lijstje staat nieuwe AED-apparatuur waarmee we mensen met een hartstilstand snel eerste hulp kunnen verlenen. Daarnaast laat ook de apparatuur in de diverse kantines te wensen over. Temeer omdat er voor onze deelnemers soms aangepast meubilair moet komen, is dat een behoorlijk kostenplaatje.’’